Projekt ESF
Meniny
Dnes: Agáta
Zajtra: Dorota
Pozajtra: Vanda
Aktuálne projekty
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Gastro Junior Skills 2013
Hotelová akadémia na SOŠ Ul. sv. Michala 36 vykročila v Novom roku tou správnou nohou.
Dňa 25.1.2013 sa konala celoslovenská súťaž Gastro Junior Skills Slovakia 2013 v Bratislave. Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v bratislavskej Inchebe na veľtrhu Danubius Gastro.
Stredné odborné školy zastupovalo celkovo 18 družstiev, ktorí do finále postúpili ako najlepší zo semifinálového kola. Hodnotila ich odborná komisia, ktorej členmi boli známe osobnosti z oblasti gastronómie. Víťazi budú nominovaní do užšieho výberu, ktorý bude Slovensko reprezentovať v európskej súťaži Euro Skills vo Francúzsku.
Našu školu reprezentovali štyria študenti 3. a 4. ročníka hotelovej akadémie, ktorí súťažili v troch disciplínach:
• barman – Adam Szabo a Michal Poldia III.H
• čašník – Denis Debreczényi IV. H
• kuchár – Daniela Šroufeková III. H
Sebaistá mladá kuchárka
Danielka Šroufeková mala náročnú úlohu. Pre ňu, z dovtedy neznámych surovín, ktoré dostala ukryté v Mystery Boxe musela za predpísaný čas zvoliť a vhodne skombinovať suroviny, technologicky ich správne pripraviť a kreatívne podať. Danka si so zadaním úpravy sviečkovej hravo poradila a obsadila prekrásne 2. miesto!
Kreatívny barman
Úlohou barmanov bolo pripraviť miešaný nápoj – long drink. Predpísanou surovinou bola Vodka St. Nicolaus. V konkurencii 50 súťažiacich sa Michal presadil nápojom Red Sky, ktorý obsahoval Vodku Cranberry Nicolaus 33%, Cherry Nicolaus likér 16%, melónový sirup, limetkovú šťavu a brusnicový džús. Nápoj bol dekorovaný ovocným špízom.
Michal sme hrdí na tvoje celoslovenské 3. miesto!
Všestranný čašník
Denis mal za úlohu pripraviť a obhájiť slávnostnú tabuľu s témou „Večera v raji“ a predviesť štyri čašnícke zručnosti. Preukázal svoje profesionálne schopnosti pri dekantovaní červeného vína, zaujal originálnou metódou tranžírovania ananásu a bol zručný aj pri jeho flambovaní. Denisova lesklá, bielo-strieborná slávnostná tabuľa zdobená Swarovski kryštálmi a orchideami patrila k najkrajším tabuliam! K slávnostnej tabuli patrí aj zaujímavé slávnostné menu, ktoré predstavil porote. Najnáročnejšou časťou súťaže pre Denisa bola príprava kávy.
Denis obsadil v celoslovenskej súťaži 4. miesto.
Gratulujeme!