
Projekt ESF
Meniny
Dnes: Agáta
Zajtra: Dorota
Pozajtra: Vanda
Aktuálne projekty
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Gastro Junior – Skills Slovakia

Klub mladých kuchárov a čašníkov
Nadácia na podporu odborného vzdelávania a prípravy
Štátny inštitút odborného vzdelávania
pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky
organizovali dňa 11.11.2015 v Nových Zámkoch semifinálové kolo súťaže Gastro Junior – Skills Slovakia, Kuchár – Bidvest cup.
Do piateho ročníka tejto súťaže sa prihlásilo 30 súťažiacich zo stredných odborných škôl a hotelových akadémií z celého Slovenska. Súťažná úloha pozostávala z prípravy moderného teplého pokrmu s prílohou. Povinnou surovinou bola teľacia falošná sviečkovica predná, odporúčanými doplnkovými surovinami boli regionálne suroviny podľa vlastného výberu. Súťažiaci v spolupráci so svojimi pedagógmi pripravili jedlo, ktorým sa snažili upútať porotu. Do semifinálového kola postúpilo 16 súťažiacich, ktorí kvalifikovali v školských kolách. Našu školu reprezentoval Denis Kökény, študent 3. ročníka odboru hotelová akadémia. Pripravoval sa pod vedením majstra odbornej výchovy p. Jozefa Korca. Súťažil s pokrmom „Teľacia roládka plnená plátkami oravskej slaninky a sušenou slivkou podávaná s pyré z maslovej tekvice a tymianu, dekorovaná blanšírovaným ružičkovým kelom, pečenou červenou repou a badianovo-vínovou redukciou“. Postúpil do finále, ktoré sa bude konať na festivale gastronómie Danubius Gastro v Bratislave. Gratulujeme a držíme palce v ďalšej súťaži.
Ing. Emília Kapišinská