Projekt ESF
Meniny
Dnes: Vladimíra
Zajtra: Hedviga
Pozajtra: Lukáš
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Trenčiansky pivný someliér 2016
Súťaž 4. ročník Trenčiansky pivný someliér sa konala dňa 17.3.2016 v Trenčíne. Organizátorom súťaže bola SOŠOS Trenčín v spolupráci s Pivovarom Urpiner – Banská Bystrica. Súťaž bola pripravená v priestoroch školskej prevádzky Gastrocentrum v príjemnej atmosfére.
Odbor čašník
Našu školu reprezentovali žiaci II.H Michaela Borbuliaková a Kristína Ciriaková. Pripravovala ich MOV Bc. Elena Velšicová. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 14 súťažiacich zo 7 škôl. Súťaž je organizovaná pre študentov gastronomických odborov vo vedomostiach o pive a pivovarníctve s praktikou ukážkou prípravy miešaného nápoja, čapovania piva. Naši žiaci sa v tejto súťaži neumiestnili na prvých troch miesta. V písomnej časti pri vypracovaní testu stratili cenné body, ktoré sa im kvalitnou prípravou nápojov už nedali nahradiť. Ich nápoje sa vyznačovali kreativitou, nie len vzhľadovo a chuťovo, ale aj originálnou prípravou.
V tretej časti súťaže žiačka Michaela Borbuliaková bola jedna zo súťažiacich, ktorej sa podarilo rezanie piva na plný počet bodov 30/10. Žiaci k celkovej príprave a reprezentácii školy pristupovali veľmi zodpovedne a svedomito. Veríme, že v budúcom roku ak sa súťaž bude pripravovať, máme nádej na umiestnenie v oceňovaných miestach.
Odbor kuchár
Na súťaži 4. ročník Trenčiansky pivný someliér - v odbore kuchár našu školu reprezentoval žiak III.H. Denis Kökény. Pripravoval ho majster OV Jozef Korec. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 11 súťažiacich zo 7 škôl. Súťaž je organizovaná pre študentov gastronomických odborov vo vedomostiach o pive a pivovarníctve. Súťaž bola rozdelená na dve časti. Prvá časť bol test o vedomostiach o pive. Druhá časť – praktická príprava pokrmu. Odbor kuchár pripravoval vlastnú kalkuláciu s použitím piva v jedle. Náš žiak pripravoval "Sedliacky steak marinovaný v tmavom pive s pikantným dipom a batatovým pyré.
Jeho jedlo bolo kreatívne. K príprave a reprezentácii školy žiak pristupoval zodpovedne a svedomito. Podľa jeho vyjadrenia na súťaži nazberal ďalšie nové vedomosti a skúsenosti k rozvoju svojej profesie.
Bc. Elena Velšicová, HMOV