
Projekt ESF
Meniny
Dnes: Marek
Zajtra: Jaroslava
Pozajtra: Jaroslav
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Exkurzia v Pivovare Steiger a Hoteli Sitno

Dňa 13.12.2016 sme sa zúčastnili odbornej exkurzie v Pivovare Steiger a Hoteli Sitno vo Vyhniach. V pivovare sme sa oboznámili so surovinami, výrobou piva, s podmienkami skladovania, s výrobnými linkami, expedíciou piva. Mohli sme ochutnať rôzne druhy piva a posedieť si pri pive v príjemnom prostredí pivárne. Ochotný personál nás očakával aj v Hoteli Sitno. Mohli sme si prezrieť celý hotel, výrobnú, servisnú, ubytovaciu časť, kongresové, zábavné aj wellness zariadenia.
3 dôvody prečo navštíviť pivovar:
1. Prvý pivovar na Slovensku
Prvé pivo na Slovensku v dedinke Vyhne začali variť mnísi už pred viac ako päťsto rokmi. Obec Vyhne leží na úpätí Štiavnických hôr, známych svojou bohatou baníckou históriou a legendou o jej vzniku.
2. Klasická technológia
Všetky pivá sú vyrábané klasickou technológiou, ktorá sa líši od pív z veľkovýroby využívaním tradičných pivných surovín, sladu, chmeľu, vody a pivovarských kvasníc. Už prvý proces - varenie surovín prebieha inak, samostatne na každú stupňovitosť, aby sa neskôr pivo vyššej stupňovitosti neriedilo vodou na nižšiu. Dôležitou časťou výrobného procesu je kvasenie, ktoré je klasické, dvojfázové. Prvé kvasenie do 10 dní prebieha v klasických otvorených kadiach - spilkách a druhé takzvané ležanie, prebieha v pivnici po dobu 30-35 dní v ležiackych tankoch. Veľkovýroba sa tento náročný proces snaží riešiť jedným cyklom v CK tankoch za pár dní.
3. Klasická chuť piva
Rozdiely postupov klasickej výroby a veľkovýroby sú jasné, ale pivára zaujíma aký je rozdiel v pive. STEIGER sa vyznačuje primeranou a príjemnou horkosťou a prirodzené kvasenie s dlhodobým ležaním (nie v CK tankoch) mu ponecháva typické chuťové a aromatické znaky z použitých surovín. Pomalé a prirodzené nasycovanie piva kysličníkom počas dlhého kvasenia sa odrazí aj v pene, ktorá vydrží a na pohári po každom napití zanechá po obvode krúžky.
Dôvody, prečo navštíviť Hotel Sitno
Hotel SITNO **** – Forest Resort je situovaný v malebnej prírode Štiavnických vrchov. Svojou polohou je ľahko dostupný z ktoréhokoľvek miesta na Slovensku. Hotel prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a v súčasnosti ponúka 329 lôžok v príjemne zariadených izbách a apartmánoch. Moderné kongresové centrum s celkovou kapacitou až 880 osôb, je prispôsobené náročným požiadavkám klientely. Dve reštaurácie s terasami, denný, nočný bowlingový bar a Grill & Sport Bar sú príjemným prostredím pre stravovanie, posedenie či zábavu. Široká ponuka služieb Wellness & Spa centra 4 ELEMENTS s termálnou vodou, rozsiahly areál s vonkajším bazénom, adventure golfovým ihriskom a okolitá príroda ponúkajú množstvo príležitostí pre oddych. Hotel SITNO je moderným zariadením, ktorého poslaním je poskytovať kvalitné služby v príjemnom prostredí. Hotel SITNO, spolu s Hotelom SENEC na Slnečných jazerách a ATRIUM Hotelom v Novom Smokovci, patria do prvej slovenskej hotelovej siete – TRINITY Hotels. Hotelová sieť prináša množstvo výhod pre klientov, členstvo v TRINITY klube pre individuálnych klientov a zľavy z ubytovania pre biznis klientov.
Jennifer Almaska, IV.H