
Projekt ESF
Meniny
Dnes: Valentín
Zajtra: Pravoslav
Pozajtra: Ida,Liana
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Exkurzia v Hubert J.E., s.r.o. v Seredi a v Hoteli Mikado v Nitre

Začiatkom mája sa študenti III. a IV. ročníka hotelovej akadémie zúčastnili odbornej exkurzie v hoteli Mikado v Nitre a vo firme Hubert J. E., s. r. o ., v Seredi.
Prvou zastávkou bol Hubert v Seredi. Žiaci sa oboznámili s podrobnou technológiou výroby šumivého vína a brandy. Firma bola založená v Bratislave v roku 1825 bratislavskými mešťanmi – Johannom Fischerom a Michaelom Schönbauerom. Vyrábali šampanské podľa originálneho francúzskeho receptu. Bratislava sa tak stala kolískou šumivého vína v Strednej Európe a prvým mestom mimo hraníc Francúzska, kde sa toto víno vyrábalo. V päťdesiatych rokoch minulého storočia prešla výroba do Serede, kde sa v súčasnosti rozšírila výroba aj o vínny destilát Karpatské brandy. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo v kovových tankoch. Obľúbený Hubert de Luxe kvasením muštu aromatických odrôd viniča.
Ing. Emília Kapišinská
Druhou zastávkou bol Hotel Mikado v Nitre. Je to štvorhviezdičkový business hotel, v ktorom sme mali možnosť vidieť kongresové sály a niekoľko hotelových izieb a apartmánov, ktoré asi každého očarili svojou kvalitou a eleganciou. Oddychovo-zábavná časť hotela ponúka wellness, saunu, bazén, fitness centrum, sqash a množstvo ďalších možností pre oddych a zábavu svojich hostí. Stravovanie v reštaurácii Rouge je pre hostí gastronomickým zážitkom, pretože ponúka vynikajúce jedlá medzinárodnej a slovenskej kuchyne. Milovníci vína ocenia vinotéku s takmer 150 druhmi vína z celého sveta. Priestory hotela umožňujú organizáciu školení, tlačových konferencií, svadieb, osláv, firemných večierkov, recepcii a banketov.
Exkurzia bola v súlade s učebnými osnovami a žiaci mohli spojiť teoretické vedomosti s novými informáciami a znalosťami z praxe.
Dominika Pokoraczká