Projekt ESF
Meniny
Dnes: Vladimíra
Zajtra: Hedviga
Pozajtra: Lukáš
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
The Dark Trip – cesta do tmy
22. mája 2019 sa žiaci našej školy zúčastnili divadelného predstavenia The Dark Trip. Táto hra je inšpirovaná skutočným príbehom chlapca, ktorý padal do tmy, ale mal dosť odvahy zdvihnúť sa a hľadať svetlo. Martin Žák si tento príbeh napísal aj odohral sám. Príbeh na prvý pohľad všedný, ničím sa nelíšiaci od príbehov ostatných chlapcov v jeho veku. Je v ňom všetko, s čím sa dnešní mladí ľudia môžu stretnúť – od nevinnej zábavy na diskotéke až po drogovú závislosť a padnutie na dno. Martinovým cieľom už nebolo žiť, ale dostať sa do opojenia, do stavu, keď svet okolo neho prestal existovať a dokázal sa zabaviť aj so svojím vlastným tieňom. Divadlo bolo doplnené videoprojekciou, hudbou, tancom a neskutočnou energiou, ktorú bolo z herca cítiť. Nechýbali ani humorné situácie – padajúce tváre či ruky figurín.
Slová Martina Žáka povedali o tomto predstavení všetko a je na vás, čo si z nich zoberiete: „The Dark Trip je takou malou terapiou. Mladí diváci vstupujú so mnou do príbehu a prechádzajú so mnou určitú cestu. Keď si predstavím mladých ľudí, že príde do ich života pokušenie zobrať drogu, tak verím, že sa im vynorí niečo z tohto predstavenia. Budú sa musieť rozhodnúť skutočne podľa pravdy, nielen podľa toho, že ich niečo láka.
Môj príbeh sa končí tak, že po dvojitej dávke drog som tu už nemal existovať. Keďže som si toho vedomý, nedokážem už žiť život ľahkovážne. Preto mám neskutočnú potrebu vypovedať, že život je vzácny.”
Mgr. Blanka Chubanovová