.. Stredná odborná škola služieb, Ul. sv. Michala 36, Levice



Deň mlieka

V máji 2019 sme sa zapojili do medzinárodnej aktivity: „ Deň mlieka“. Podstatou tohto dňa je upozorniť na dôležitosť  konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov,  a  na ich pozitívne účinky na zdravie človeka. Mlieko a  mliečne výrobky je vhodné konzumovať podľa možnosti denne. Nie je potrebné voliť tie najmenej odtučnené formy mliečnych výrobkov, stačí voliť polotučné mlieko a výrobky z neho. Mliečny tuk je totiž dôležitou zložkou mlieka – je v ňom viazaný vitamín A, D, E, K. Okrem toho je mlieko výborným zdrojom vápnika a fosforu, čo sa dnes považuje za dôležité pre stavbu zdravých kostí a zubov. Aby sa vápnik mohol vstrebať do organizmu, je potrebný vitamín D, preto je správnejšia konzumácia  mlieka polotučného nie  odtučneného. 

Priestory   Reštaurácie  SOŠ služieb  upravili žiaci tretieho ročníka učebného odboru čašník, kuchár,   pomocou dekorácií  akciovej spoločnosti Levické mliekarne a.s. v naturálnom štýle. Počas stravovania  hostí prezentovali výrobu mlieka  a mliečnych výrobkov v pozadí reštaurácie, krátkou  informáciou na stoloch  obohatili vedomosti  hostí zaujímavosťami o mliečnych produktoch. Na ponukovom stole pripravili degustáciu  mini porcií jedál  pripravených z mliečnych výrobkov.

Bc. Elena Velšicová

Fotogaléria

 

FB - Instagram - Youtube

     

Spolupracujeme s Worki.sk

Partneri školy

 

 


 

 

 

O stránku sa starajú

Mgr. Peter Jedlička
a
Ľudovít Göbölös

webadmin@soslevice.sk

prevádzkovateľ stránky:

Teacher.sk, s.r.o