Projekt ESF
Meniny
Dnes: Vladimíra
Zajtra: Hedviga
Pozajtra: Lukáš
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Deň mlieka
V máji 2019 sme sa zapojili do medzinárodnej aktivity: „ Deň mlieka“. Podstatou tohto dňa je upozorniť na dôležitosť konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov, a na ich pozitívne účinky na zdravie človeka. Mlieko a mliečne výrobky je vhodné konzumovať podľa možnosti denne. Nie je potrebné voliť tie najmenej odtučnené formy mliečnych výrobkov, stačí voliť polotučné mlieko a výrobky z neho. Mliečny tuk je totiž dôležitou zložkou mlieka – je v ňom viazaný vitamín A, D, E, K. Okrem toho je mlieko výborným zdrojom vápnika a fosforu, čo sa dnes považuje za dôležité pre stavbu zdravých kostí a zubov. Aby sa vápnik mohol vstrebať do organizmu, je potrebný vitamín D, preto je správnejšia konzumácia mlieka polotučného nie odtučneného.
Priestory Reštaurácie SOŠ služieb upravili žiaci tretieho ročníka učebného odboru čašník, kuchár, pomocou dekorácií akciovej spoločnosti Levické mliekarne a.s. v naturálnom štýle. Počas stravovania hostí prezentovali výrobu mlieka a mliečnych výrobkov v pozadí reštaurácie, krátkou informáciou na stoloch obohatili vedomosti hostí zaujímavosťami o mliečnych produktoch. Na ponukovom stole pripravili degustáciu mini porcií jedál pripravených z mliečnych výrobkov.
Bc. Elena Velšicová