Projekt ESF
Meniny
Dnes: Vladimíra
Zajtra: Hedviga
Pozajtra: Lukáš
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
FourFest 2024
Najväčším víťazstvom, je prekonať sám seba.
Strach, neistotu a trému museli prekonať naši žiaci, ktorí sa dňa 6.júna 2024 zúčastnili 15. ročníka medzinárodnej súťaže FourFest 2024 v Rimavskej Sobote.
V konkurencií 150 študentov, zo štyroch krajín a 28 stredných škôl sme si počínali veľmi dobre.
Najväčší úspech a trofej za svoju prácu si odniesli baristky, žiačky III.H triedy, Daniela Pokoraczká získala ocenenie za Najlepšie cappuccino latte art a Natália Porubská získala 3.miesto v absolútnom poradí jednotlivcov. Zadanie pritom nebolo vôbec jednoduché, v časovom limite 12 minút museli pripraviť dve espressá, dve capuccina a dva rovnaké alkoholické alebo nealkoholické nápoje, pri ktorých povinnou ingredienciou boli Vlčie sirupy.
V kategórií čašník súťažili žiačky I.B Viktória Horniaková a Erika Beniková. Dievčatá súťažili prvýkrát a získali ocenenie v striebornom pásme, čo je veľký úspech. Za 90 minút pripravili slávnostnú tabuľu na tému Tiki kultúra.
Adrian Chuťka, žiak II.A triedy reprezentoval našu školu v kategórií Kuchár Junior. Za 60 minút musel pripraviť dve porcie jedla, v ktorom hlavná surovina bol jelení chrbát. Porotu tvorili známy slovenský kuchári, ktorých cenné rady nás určite posunú pri účasti na ďalšej súťaži. Získali sme umiestnenie v bronzovom pásme.
V kategórií barman súťažili žiačky II.H triedy Michaela Ježíková a III.H triedy Lucia Vajdová. Hlavnou surovinou pri príprave štyroch porcií alkoholického drinku, bol rum, ako sa na pravý Tiki bar patrí.
Žiakov na súťaž pripravovali Bc. Dana Mizeráková, Mgr. Andrea Zacharová, Daniela Adamóová a Ing. Mgr. Riecka.
Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu.
Daniela Adamóová, MOV