Projekt ESF
Meniny
Dnes: Hugo
Zajtra: Zita
Pozajtra: Richard
Aktuálne projekty
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
6445 H kuchár
6444 H čašník, servírka
6489 H hostinský
Charakteristika odborov kuchár, čašník, servírka, hostinský
Trojročný učebný odbor pripravuje absolventa so všeobecno-vzdelávacím základom, nevyhnutným pre pochopenie odborných teoretických vedomostí a získanie praktických zručností.
kuchár
Je typické povolanie spoločného stravovania. Kuchári sa naučia zostavovať receptúry, technologické postupy bežných, nových, pracovne náročných jedál teplej a studenej kuchyne, špecialít, múčnikov a nápojov.
čašník, servírka
Samostatne obsluhuje zákazníkov vo všetkých zariadeniach spoločného stravovania. Naučí sa prestierať a upravovať stoly na bežné stolovanie, pripravuje tabule na slávnostné príležitosti.
hostinský
Odbor je určený pre chlapcov aj dievčatá. Počas štúdia sa naučia vykonávať práce spojené s prípravou jedál a nápojov, obsluhovať konzumentov a poskytovať ubytovacie služby.
Forma štúdia
Denné štúdium pre absolventov ZŠ.
Spôsob ukončenia vzdelávania – doklad o dosiahnutom vzdelaní
Štúdium poskytuje stredné odborné vzdelanie ukončené záverečnou skúškou. Absolventi získavajú vysvedčenie o záverečnej skúške a výučný list.
Pracovné uplatnenie absolventa
6445 2 kuchár - pripravuje absolventov na výkon povolania v pracovnej pozícii kuchár, ktorí sa uplatnia v službách ako zamestnanci reštaurácií, hotelov a ostatných zariadení spoločného stravovania
6444 2 čašník, servírka – pripravuje absolventov na výkon povolania v pracovných pozíciách čašník, servírka, hlavný čašník, barman, súkromný podnikateľ v spoločnom stravovaní.
6489 2 hostinský – pripravuje absolventov na výkon povolania v pracovných pozíciách kuchár, čašník, servírka, hlavný čašník, barman, súkromný podnikateľ v spoločnom stravovaní.
Nadväzujúce vzdelávanie
Možnosť vzdelania sa v stupni ISCED 3A na získanie úplného stredného vzdelania v študijnom odbore spoločné stravovanie. Možnosť absolvovania odborného inovačného vzdelania v odbore, účasť na firemných tréningoch odborných zručností.
Školský vzdelávací program
Rámcové učebné plány - čašník duál
Rámcové učebné plány - hostinský duál
Rámcové učebné plány - kuchár duál